Oricine are un buletin valabil în România poate participa

Ce români scapă de datoriile la stat! Anunțul făcut de ministrul Finanțelor

Vestea momentului pentru numeroși români, după ce ministul Finanțelor a anunțat ce catetgorie de cetățeni poate scăpa de datoriile fiscale, începând cu luna aprilie. Ce trebuie să afli?

 

Pentru cei care nu știu, amnistia fiscală este un mod de a stinge obligațiile unor cetățeni ce au înregistrat datorii către buget, mai ales dacă nu există șansa recuperării acestor datorii. Totuși, ministrul Finanțelor a anunțat că nu este vorba despr o ștergere completă a datoriilor, ci mai degragă despre o eșalonare a acestora.

Amnistia fiscală va fi discutată în aprilie în Guvern şi această propunere va fi bine primită de mediul de afaceri, a declarat ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici.

 

Amnistia fiscală vine. Curând. Cei care ne urmăresc să nu creadă că pot să nu plătească la stat. Nu, e pentru trecut. Pentru companiile publice şi cele private. Această propunere va fi foarte bine primită de mediul de afaceri. (..) În aprilie vreau să putem să o avem în Guvern. Luna viitoare. (…) La o companie de stat asta este singura, unica şansă să poţi să o readuci în economic ca un actor activ”, a spus Teodorovici, conform celor de la Agerpres.

El a precizat că sunt mai multe variante de eşalonare şi aceasta trebuie făcută într-o perioadă care să permită firmei să facă businessul pentru care a fost înfiinţată să-şi poată plăti obligaţiile faţă de terţi şi, într-un final, să dea şi statului o părticică din datoria pe care are să o dea, din principalul care rămâne.

“Şi asta să fie o perioadă atât de lungă cât să permită un astfel de comportament activ în piaţă. (…) Mai sunt lucruri care sunt vorbite deja cu mediul de afaceri. Nu vor fi luate fără să fie o discuţie în prealabil cu mediul de afaceri. Singurul caz a fost OUG 114”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *